Puszyste Placuszki Z Cukinii

Iwona
Obiad
11.05.2020 17:58
Puszyste Placuszki Z Cukinii

Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 1/3 główki cebuli około 4-5 łyżek mąki pszennej 1 jajko kl L lub 2 kl M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur z koperkiem (niekonieczna) z koperkiem (niekonieczna) sól, pieprz do smaku olej do smażenia 1. Cukinie obieramy i ścieramy na największych oczkach tarki, solimy i odstawiamy na 10 min np. na sito bądź durszlak do obcieknięcia nadmiaru soku. Dodatek przyprawy Vegeta Natur z koperkiem idealnie podkreśla ich smak i pozbawia ich tej nijakości jak to często bywa z plackami z cukinii. Chociaż na zdjęciu nie udało mi się uchwycić puszystości i lekkości tych placuszków to musicie mi uwierzyć na słowo i wypróbować przepis bo dla mnie są idealne. Po odsączeniu nadmiaru soku, przekładamy ją z powrotem do miski, ścieramy do niej cebulę, dodajemy przyprawy, proszek do pieczenia, wbijamy jajko/jajka oraz dodajemy mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/05/puszyste-placuszki-z-cukinii.html