Kruche z rabarbarem jabłkami i budyniem

Patrycja
Ciasta
19.04.2020 15:04
Kruche z rabarbarem jabłkami i budyniem

Składniki (blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, margaryna 1 kostka, cukier 1 szklanka, śmietana 18% 3-4 łyżki, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, skórka starta z cytryny 1 łyżeczka, nadzienie: rabarbar 500 g, jabłka 1 kg, budyń: mleko 1 litr, cukier 6 łyżek, budyń waniliowy 2 szt, dodatkowo: bułka tarta 1,5 łyżki, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jedną część ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki, najlepiej jest to zrobić bezpośrednio na papierze do pieczenia, a następnie przenieść na blaszkę. Jabłka obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy lekko z soku i wykładamy na ciasto. Na wierzch rozwałkowujemy drugą część ciasta i przenosimy na ciasto. 3 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. Ciasto najlepiej się kroi na następny dzień.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/04/kruche-z-rabarbarem-jabkami-i-budyniem.html