Surówka z pieczonych buraków

Magdalena
Sałatki
15.04.2020 16:02
Surówka z pieczonych buraków

Składniki: - 500 g pieczonych buraków (waga już po obraniu) - 1 jabłko - 1 dymka lub pół małej cebuli - 0,5 cytryny - miód lub cukier do smaku - 2 łyżki oleju* – u mnie dziś z pestek dyni Sosta - sól i pieprz do smaku *można użyć inny olej, ale ten nadaje surówce ciekawego smaku i ma wyjątkowe właściwości odżywcze Przygotowanie: Przepis na chleb znajdziecie tutaj Jakie właściwości ma olej z pestek dyni? - wspomaga pracę wątroby, - hamuje rozwój procesów zapalnych, - wspiera funkcjonowanie układu nerwowego, - pozytywnie działa na cały układ moczowy, - zalecany jest przy schorzeniach gruczołu krokowego, - stymuluje układ odpornościowy, - poprawia koncentrację. Surówka z pieczonych buraków Surówka z pieczonych buraków Dziś polecam Wam pyszną surówkę z pieczonych buraków. W misce mieszamy składniki dodając olej, miód do smaku lub cukier (najpierw mniejszą ilość – szczyptę cukru lub niepełną łyżeczkę miodu) i sok z cytryny (tu również dodajemy go stopniowo wg upodobań). Buraki, jabłka, miód (możecie zamienić na cukier lub pominąć) i… olej z pestek dyni. Koniecznie spróbujcie kromkę świeżego domowego chleba z olejem z pestek dyni 😉 Dobrej jakości olej z pestek dyni kupić na stronie SOSTA Polecam! Olej z pestek dyni naprawdę wspaniale wzbogaca smak wielu dań, nie tylko surówek czy sałatek. To oczywiście tylko część właściwości jakie płyną ze stosowania oleju z pestek dyni. Dlaczego warto stosować olej z pestek dyni?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/surowka-z-pieczonych-burakow/