Pieczone pikantne migdały

Bogumiła
Przekąski
17.03.2020 22:21
Pieczone pikantne migdały

Na zimno może się nimi delektować do woli 🙂 Perfekcyjna przekąska Tak przygotowane pieczone pikantne migdały perfekcyjnie smakują jako przekąska do filmu, meczu lub serialu. Pieczone pikantne migdały Składniki: 300 g migdałów całych, niełuskanych 1 białko jajka 1 łyżka lub więcej sosu Trinidad Scorpion od Roleskiego łyżeczka soli Dzisiaj podałem podstawową wersję, ale śmiało możecie ją modyfikować o inne dodatki smakowe np. kolendrę, paprykę lub np. czosnek. Krok 4: Tak przygotowane migdały przełóż równomiernie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub np. matą silikonową. Krok 2: Do piany z białka dodaj łyżkę lub np. więcej sosu Trinidad Scorpion, oraz sól. Mecz w telewizji, czy np. zwyczajna posiadówka ze znajomymi, zawsze fajnie mieć pod ręką coś do przegryzienia. Należy jednak uważać aby migdałów nie piec zbyt długo, muszą być ładne, chrupiące i rumiane. A nie zdążyłem jeszcze wspomnieć, że wyśmienicie smakują, a papryczka chili zawarta w ostrym sosie przyspiesza przemianę materii. Orzechy te łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy. Następnie dokładnie wymieszaj rękami orzechy, tak aby dokładnie pokryły się przyprawami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/przekaski-na-zimno/pieczone-pikantne-migdaly/