Schab w sosie ketchupowym

Marta
Obiad
16.03.2020 20:01
Schab w sosie ketchupowym

Schab w sosie ketchupowym - składniki: - 800 g schabu - 2 cebule - 500 g pieczarek - 2 czerwone papryki - przyprawy: sól i pieprz Schab w sosie ketchupowym - składniki na sos: - 500 g pikantnego ketchupu - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka ostrej musztardy - 1 łyżeczka suszonego czosnku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki pieprzu Kruche, miękkie mięso z pieczarkami i papryką pieczone w aromatycznym sosie ketchupowym to doskonały pomysł na smakowity obiad. - Cebulę obierz, pokrój w pióra i podsmaż na rumiano, na patelni po smażeniu mięsa. - Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż plastry mięsa, następnie pieczarki z cebulą i na końcu paprykę. - Do miski wlej ketchup, koncentrat pomidorowy, dodaj musztardę, czosnek suszony, paprykę słodką, pieprz cayenne, sól i pieprz. - Na patelni rozgrzej olej i z obu stron obsmaż kawałki schabu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/03/schab-w-sosie-ketchupowym.html