Zupa z fasolki szparagowej z kurkumą i imbirem

Jolanta
Zupy
13.03.2020 8:25
Zupa z fasolki szparagowej z kurkumą i imbirem

Składniki na Zupę z fasolki szparagowej z kurkumą: 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 cebula 1/2 pora 2 ząbki czosnku 1 marchewka 4 ziemniaki 1 litr bulionu, rosołu (drobiowego lub warzywnego), może być z kostki 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku duża szczypta imbiru Ok.400-500 g fasolka szparagowa 1 łyżka posiekanego koperku 100 g śmietanki 30 % Przygotowanie Zupy z fasolki szparagowej z kurkumą i imbirem. Pora płuczemy, obieramy z zewnętrznych, pozostałą białą i jasnozieloną kroimy wzdłuż na 4 części, kroimy na plasterki. Zupa fasolkowa z zielonej fasolki szparagowej, z żółtej też może być, będzie jeszcze bardziej słoneczna. Zupa z fasolki szparagowej z kurkumą i imbirem. Dodajemy pora na patelnię z cebulą i razem podsmażamy przez ok. 2 minuty. W połowie gotowania dodajemy opłukaną na sitku , pokrojoną zieloną fasolkę, gotujemy zupę jeszcze ok. 7 minut. Jeśli szukacie przepisów na inne zupy to polecam wpis: 40 przepisów na tradycyjne domowe zupy. Odstawiamy garnek z ognia i dodajemy posiekany koperek oraz wlewamy śmietankę. Pyszna zupa z fasolki szparagowej, ziemniaków i marchewki. Do cebuli pora, dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w pół plasterki marchewkę oraz ziemniaki. Wystarczy dodać mrożoną fasolkę szparagową oraz warzywa korzeniowe dostępne o tej porze roku: ziemniaki, marchewkę i pora. W garnku na oleju i maśle dusimy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Zahartowaną śmietanę wlewamy do garnka, mieszamy, odstawiamy z ognia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-fasolki-szparagowej-kurkuma-imbirem/