Oponki wegańskie

Karolina
Desery
29.01.2020 15:43
Oponki wegańskie

Oponki wegańskie smażę albo na oleju rzepakowym, albo na kokosowym (wlewam na patelnię lub do garnka na wysokość ok. 2-3 cm) na średnim ogniu. Oponki wegańskie, czyli jak stworzyć coś z niczego 😊 Bez sera, bez mleka, bez masła, bez jajek i dodatkowo – bez drożdży 😛 Spore wyzwanie, ale zwieńczone sukcesem. Składniki na około 12 sztuk: 1 ¾ szklanki mąki 1 szczypta soli ½ łyżeczki sody 2 łyżki wódki 1 łyżeczka cukru pudru 5 łyżek musu jabłkowego 80 g KASI wegańskiej Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 6 mm i wykrawam szklanką krążki, a małym kieliszkiem dziurkę w krążkach. Dodatkowo: Cukier puder do posypania oponek Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/oponki-weganskie/