Sałatka z pitają

Anna
Sałatki
28.01.2020 12:39
Sałatka z pitają

Opis Sałatka z pitają: Sałatka z pitają to idealna propozycja na lekkie i ciekawe danie, które możemy wykonać dla naszej ukochanej osoby. Następnie kiwi obieramy ze skórki i kroimy na pół i ponownie w plasterki. Pitaje przekrawamy na pół i łyżką wydrążamy miąższ, który następnie kroimy w plasterki. Natomiast winogrono myjemy i kroimy na pół lub zostawiamy w całości. Coraz więcej par decyduję się na spędzenie tego szczególnego dnia w domowym zaciszu tylko i wyłącznie we dwoje. Zbliżają się walentynki i cały czas zachodzimy w głowę co możemy przygotować, żeby zachwyciło naszą drugą połówkę. Następnie truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki. Jeżeli wolicie, sałatkę możecie podawać w łódeczkach powstałych po wydrążeniu pitai. Brzoskwinię myjemy i kroimy w kostkę. Dania takie nie powinny być zbyt ciężkimi potrawami, ponieważ wtedy będziemy ociężali i cały romantyczny klimat zniknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/salatka-z-pitaja/