Kotlet po góralsku w cieście naleśnikowym

Agnieszka
Obiad
17.01.2020 14:07
Kotlet po góralsku w cieście naleśnikowym

- 4 kotlety z karkówki Ciasto: - 1,5 szklanki mleka - 1 szklanka mąki - 1 jajko - szczypta soli Karmelizowana cebula: - 1 biała cebula - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżeczka miodu - sól Cebulę obierz i pokrój w piórka, dopraw solą i smaż na oleju na małym ogniu do momentu, aż zmięknie. - kilka pieczarek - oscypek - olej do smażenia - sól - pieprz Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na gładką masę. Na każdy usmażony kotlet połóż karmelizowaną cebulę, plastry pieczarek i pokrojony oscypek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/01/17/kotlet-po-goralsku-w-ciescie-nalesnikowym/