Pieczarki nadziewane mięsem

Obiad
14.01.2020 9:00
Pieczarki nadziewane mięsem

Składniki: 8 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina) 3 łyżki śmietany 18% kwaśnej 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku 4 łyżki bułki tartej 2 gałązki pomidorków koktajlowych sól, pieprz oliwa do posmarowania formy Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekać. Do farszu dodać śmietanę i szczypiorek, wymieszać, doprawić solą i pieprzem Pieczarki pozbawić ogonków, nadziać każdą farszem i posypać bułką tartą. Formę do pieczenia lekko skropić oliwą, ułożyć pieczarki a między nimi pomidorki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/01/pieczarki-nadziewane-miesem.html