Keto rolada makowa (Paleo, LowCarb)

Paulina
Boże Narodzenie
23.12.2019 20:07
Keto rolada makowa (Paleo, LowCarb)

Keto makowiec Rolada – nie taka prosta sprawa Będąc już w posiadaniu masy makowej, sam biszkopt nie jest już aż tak praco- i czasochłonny. W przeciwieństwie do dzisiejszego konkurencyjnego bożonarodzeniowego wypieku, czyli piernika, keto rolada makowa nie jest już taka szybka i prosta w obsłudze. Mak do nadzienia został natomiast ugotowany i namoczony w mleku kokosowym, a także rozdrobniony w malakserze, a następnie połączony z masłem migdałowym i orzechami włoskimi oraz laskowymi, dzięki czemu powstała kleista masa makowa. Prezentuje się jednak bardzo atrakcyjnie i smakuje wyśmienicie – reszta nie ma dla mnie specjalnego znaczenia… 😛 Keto rolada makowa Instrukcja obsługi maku do keto rolady makowej W każdym wydaniu keto rolada makowa będzie nie tylko piękna ale także wyborna w smaku! A nawet podwójnie makowa, bo mak znajdziecie nie tylko w nadzieniu, ale także w biszkoptowym cieście. Ja tę część przepisu zrobiłam dzień wcześniej, dzięki czemu mak miał na to całą noc, jednak nawet w wersji minimum mówi się o 4 godzinach. Oczywiście, jak zawsze – także w tym przypadku – można iść na skróty i kupić gotową masę makową. Nie wiem jednak czy mój makowiec rzeczywiście odzwierciedla tradycyjne podejście do tematu, bo nie jest on na bazie ciasta drożdżowego, lecz biszkoptowego. Nie wiem jednak czy jest dostępna w sprzedaży bezcukrowa masa makowa. Ale nie tylko – także rozpuszczona czekolada lub sos karmelowy z tego przepisu – wybór należy do Was! Obawiam się, że w tych standardowo dostępnych na sklepowych półkach jest tona cukru…

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://moderncavegirl.pl/recipe/keto-rolada-makowa/