STEFANKA MIODOWNIK

Krzysztof
Przepisy
03.07.2014 13:26
STEFANKA MIODOWNIK

Składniki na ciasto: - 4 szklanki mąki - 2 jaja - 150 g miodu - 250 g cukru pudru - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 1 łyżeczka sody - 250 g masła Składniki na krem: - 0,5 l mleka - 3 łyżki cukru pudru - 4 łyżki kaszy mannej - 200 g masła - 1 torebka cukru wanilinowego - 1 łyżeczka aromatu migdałowego Pierwszy płat ciasta posmarowałam powidłami śliwkowymi , na nie rozsmarowałam połowę masy i przykryłam drugim płatem ciasta. Pierwszy płat ciasta posmarowałam powidłami śliwkowymi , na nie rozsmarowałam połowę masy i przykryłam drugim płatem ciasta. Składniki na polewę: - 50 g masła - 3 łyżki cukru pudru - 6 łyżek mleka - 3 łyżki kakao Płaty można nasączyć gorzką herbatą z cytryną - około 250 ml na trzy płaty. Płaty można nasączyć gorzką herbatą z cytryną - około 250 ml na trzy płaty. Po upieczeniu płaty ciasta są twarde a z biegiem czasu staje się pulchne i miękkie. Po upieczeniu płaty ciasta są twarde a z biegiem czasu staje się pulchne i miękkie. W robocie kuchennym utarłam masło i dodawałam stopniowo po łyżce ugotowanej kaszy. W robocie kuchennym utarłam masło i dodawałam stopniowo po łyżce ugotowanej kaszy. Kolejno rozsmarowałam drugą połowę kremu i znów przykryłam go upieczonym płatem. Kolejno rozsmarowałam drugą połowę kremu i znów przykryłam go upieczonym płatem. W garnuszku rozpuściłam masło z miodem. Każdą część rozwałkowałam na papierze do pieczenia do wymiarów formy. Każdą część rozwałkowałam na papierze do pieczenia do wymiarów formy. Połączyłam suche składniki: mąkę, cukier puder, sodę i cukier wanilinowy. Piekłam kolejno każdy placek po 15 minut w temperaturze 180 stopni. Piekłam kolejno każdy placek po 15 minut w temperaturze 180 stopni. Podzieliłam je na trzy części. Podzieliłam je na trzy części. Wlałam mleko Wsypałam kakao i cukier puder. następnie cukier puder i cukier wanilinowy. następnie cukier puder i cukier wanilinowy. Jest idealne na święta, kiedy trzeba przygotować wiele wypieków naraz. Przykryć ściereczką lub zawinąć w papier do pieczenia i trenować silną wolę przez trzy ...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://potrawyregionalne.blogspot.com/2013/12/stefanka.html