Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku

Monika
Makarony
09.11.2019 12:36
Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku

Składniki: - Makaron Chow Mie 250 g - Filet z kurczaka 500 g - Papryka czerwona - Papryka zielona - Por biała cześć połowa - Marchew średnia - czosnek ząbek - Bulion warzywny szklanka - Imbir świeży stary łyżka - Sos sojowy jasny 4 łyżki - Curry - Sól - Pieprz Przygotowanie: Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić dwiema łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Paprykę pokroić w paski, marchewkę pokroić w słupki, por na plasterki, podsmażyć na tej samej patelni przez 5 minut. Paprykę pokroić w paski, marchewkę pokroić w słupki, por na plasterki, podsmażyć na tej samej patelni przez 5 minut. Smacznego ! Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić dwiema łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Dodać kurczaka, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni jak tylko zmieni swój kolor. Dodać kurczaka, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni jak tylko zmieni swój kolor. Posiekany czosnek i imbir podsmażyć przez minutę na patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/11/makaron-z-kurczakiem-i-warzywami-po.html