Pudding z tapioki z korzennym musem dyniowym

Łukasz
Desery
23.10.2019 19:26
Pudding z tapioki z korzennym musem dyniowym

SKŁADNIKI Pudding z tapioki: 2 puszki mleka kokosowego (800 ml) pół szklanki kulek tapioki (około 100 g) 2 łyżki cukru (albo ksylitolu lub eytrytolu) 1 laska wanilii Korzenny mus dyniowy: 1 szklanka purée z uprzednio upieczonej dyni* 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 1 płaska łyżeczka cynamonu ¼ łyżeczki mielonych goździków ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonego imbiru PRZYGOTOWANIE Mleko kokosowe przelej do garnka z nieprzywierającym dnem. Zwykle tapiokę podaję z owocami, jednak dzisiaj przygotowałem ją z wyśmienitym dyniowym musem w akompaniamencie korzennych przypraw — cynamonu, goździków i imbiru. 🙂 Pudding z tapioki z korzennym musem dyniowym Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Czy może być coś lepszego niż taki pudding z tapioki na jesienną chandrę? Wrzuć przekrojoną na pół laskę wanilii z wybranymi ziarenkami. Mus dyniowy poprzekładaj na dno szklanek lub słoiczków i nałóż gotowy pudding. Deser można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2014/10/pudding-z-tapioki-z-korzennym-musem.html