Pasta kanapkowa z tuńczyka i serka wiejskiego

Ewelina
Śniadania
29.06.2014 9:31
Pasta kanapkowa z tuńczyka i serka wiejskiego

Przepis

pasta kanapkowa z tuńczyka i serka wiejskiego

Ostatnio jem chyba za mało białka. Zdecydowanie trzeba zwiększyć jego dawkę. Idealna jest do tego prosta i chudziutka tuńczykowa pasta kanapkowa na bazie serka wiejskiego. Wykonanie banalne, a smak (szczególnie na drugi dzień, gdy się przegryzie) niezastąpiony.

Składniki:

- 200g serka wiejskiego

- puszka tuńczyka w wodzie

- mała cebula

- sól, pieprz

Wykonanie:

Serek wiejski i tuńczyk, albo po połączeniu, albo osobno koniecznie odsączyć na sicie, żeby pozbyć się nadmiaru wody i śmietanki - inaczej pasta będzie za rzadka. Dodać pokrojoną cebulę, doprawić i całość zblendować. Włożyć na kilka godzin do lodówki.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną