Tarta ze szparagami i mozzarellą

Krzysztof
Obiad
20.06.2014 7:46
Tarta ze szparagami i mozzarellą

Przepis

SKŁADNIKI:

ciasto kruche 1 opakowanie

szparagi 1 pęczek

pieczarki małe 125 g

mozzarella małe kulki lub 1 duża 125 g

żółtko 2 szt

jajko 1 szt

śmietana gęsta 1 duża łyżka

sól pieprz do smaku

ser żółty tarty 100 g

PRZYGOTOWANIE:

Do przepisu użyłam gotowego ciasta kruchego. Formę do pieczenia tart wyłożyć ciastem, lekko docisnąć. Ciasto powinno wystawać poza formę, później nadmiar obetniemy. Wstawić do nagrzanego piekarnika 150 stopni na 10 minut. W tym czasie pieczarki oczyścić, podsmażyć w całości na maśle, pod koniec posypać sporą ilością pieprzu. Na upieczoną tartę ułożyć pieczarki, oraz mozzarellę w kulkach ( lub pokrojoną w kostki). Całość polać wymieszanymi jajkami ze śmietaną i serem żółtym. Na samum końcu poukładać kawałki szparagów. Z wierzchu lekko posypać solą. Wstawić do piekarnika i piec 25 minut. Podałam na rukoli. Smacznego:)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną