Polędwiczka duszona w jabłkowym cydrze lubelskim

Agnieszka
Obiad
27.04.2019 16:47
Polędwiczka duszona w jabłkowym cydrze lubelskim

- 1 polędwiczka wieprzowa (około 500 g) - 3 ząbki czosnku - 1 cebula - 2 szklanki jabłkowego cydru lubelskiego - sól - świeżo mielony pieprz - suszony tymianek - olej rzepakowy - opcjonalnie ciasto francuskie do dekoracji (do wycięcia motyli) Rozgrzej olej na patelni i podsmaż każdy plaster mięsa z obu stron, wlej pół szklanki cydru i przykryj patelnię pokrywką – duś mięso przez około 20 minut. Po upływie tego czasu wlej resztę cydru, dodaj suszony tymianek – duś wszystko do momentu zredukowania się sosu. Następnie dodaj pokrojoną wcześniej cebulę i nadal duś przez około 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/04/27/poledwiczka-duszona-w-cydrze-lubelskim/