Gulasz z pieczarkami

Anna
Obiad
24.04.2019 11:45
Gulasz z pieczarkami

70 minut Składniki na gulasz z pieczarkami: - 1 kg łopatki wieprzowej - 500 g pieczarek - 2 marchewki - średniej wielkości korzeń selera - 1 papryka - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - mała wiązka koperku - 2 łyżeczki majeranku - 2 łyżeczki tymianku - 1 łyżeczka kminku - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego - 1 łyżeczka estragonu - 1/2 łyżeczki chili - sól do smaku (u mnie 2,5 łyżeczki) - pieprz naturalny do smaku - 4 łyżki oleju do smażenia - 2 łyżki masła klarowanego Jak zrobić gulasz z pieczarkami? - Mięso pokroić w poprzek włókien na mniejsze kawałki i obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. - Marchewki i selera obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić około 15 minut, po czym przyprawić majerankiem, tymiankiem, estragonem i kminkiem. - Do mięsa dodać pieprz ziołowy, chili, sól i sprawdzić miękkość warzyw i mięsa. - W garnku zagotować 300 ml wody lub wywaru warzywnego i dodać obsmażone mięso. - Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na niezbyt duże kawałeczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujwdomu.blogspot.com/2019/04/gulasz-z-pieczarkami.html