KREM A LA SOLONY KARMEL Z MASŁA ORZECHOWEGO I DAKTYLI

Gosia
Fit
19.04.2019 9:22
KREM A LA SOLONY KARMEL Z MASŁA ORZECHOWEGO I DAKTYLI

SKŁADNIKI: 4 łyżki masła orzechowego (o dobrym składzie) 1 ½ – 2 szklanki daktyli świeżych lub suszonych szczypa lub dwie soli (jeśli chcemy uzyskać smak solonego karmelu) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jeśli używamy suszonych daktyli namaczamy je wcześniej we wrzątku i zostawiamy na 10 min (woda od moczenia daktyli przyda się do ustalenia konsystencji kremu). Proponuję dodać najpierw 1 ½ szklanki, zblendować i posmakować w zależności jak bardzo słodki smak chcemy uzyskać. Pożądaną gęstość ustalicie bez problemu sami dodając wodę z moczonych daktyli, a słodycz regulujecie dodając daktyle. Głęboko orzechowy smak, naturalna słodycz daktyli i równoważący wszystko posmak soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qulinarna.com/2019/04/19/krem-a-la-solony-karmel-wersja-bez-cukru-weganska/