Ciasto czekoladowe z musem kawowym

Ciasta
03.04.2019 13:46
Ciasto czekoladowe z musem kawowym

Bardzo polecam! Składniki: Ciasto czekoladowe: 1 jajko 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Mus kawowy: 500 g śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny Do nasączenia: 1/4 szklanki wrzątku 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki wódki cukier do smaku To też może Cię zainteresować: → Ciasto snickers → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Jajko z cukrem ubić na bardzo puszystą masę, dodać olej, mleko z czekoladą i wymieszać. Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Ciasto czekoladowo – kawowe z cukinii Kilka łyżek dodać do mleka z żelatyną i kawą, wymieszać i przełożyć do ubitej śmietany, delikatnie wszystko mieszając. Dodatkowo: wiórki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: W rondelku podgrzać mleko, wyłączyć ogień. Jeżeli ciasto wyrośnie z małą górką, należy ją ściąć nożem. Przełożyć na ciasto czekoladowe, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Intensywnie czekoladowe z delikatnym i puszystym musem kawowym. Następnie postawić na gaz, dodać kawę rozpuszczalną i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny (nie wolno zagotować!). Następnie wsypać przesianą mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Ciasto ładnie się prezentuje i nie jest trudne do przygotowania. Śmietanę ubić z cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/ciasto-czekoladowe-z-musem-kawowym/