Racuchy z jabłkami na kefirze i sodzie – dobrze doprawione

Zjem
Desery
23.02.2019 20:27
Racuchy z jabłkami na kefirze i sodzie – dobrze doprawione

kefiru, 2 jajka, 1 duże jabłko – starte na tarce o grubych oczkach, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej, płaska łyżeczka cynamonu oraz pół płaskiej łyżeczki imbiru, tłuszcz do smażenia (ja użyłam masła klarowanego) Przygotowanie: Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki poza jabłkami. 🙂 Racuchy z jabłkami na kefirze i sodzie – składniki na ok 18 szt: 200 g mąki, 1 szkl. Zobacz też inne aromatyczne przepisy: Wystarczy “kliknąć zdjęcie, aby przejść do wybranej receptury 🙂 Domowy syrop na odpornośćhttps://www.zjem-cie.pl/domowa-mikstura-na-odpornosc/ https://www.zjem-cie.pl/recipe/herbata-z-imbirem/Herbata imbirowa – domowy sposób na odporność (Odwiedzono 7 430 razy, 1 wizyt dzisiaj) Co też przekłada się na jego cenę… Dobrej jakości cynamon ma właściwości antybakteryjne, więc w sezonie jesienno-zimowym jest jak znalazł 🙂 Moc przypraw – ciekawostki: Cynamon (Cinnamonum cassia), który zwykle dumnie pręży się na sklepowych pułkach ma ciemny kolor i nieco piekący smak. Racuchy z jabłkami na kefirze i sodzie, to aromatyczne i szybkie placuszki, które obudzą w Tobie dziecko. Racuchy z jabłkami na kefirze i sodzie, to dobrze doprawione placki w 5 minut. Smaż na natłuszczonej patelni z obu stron na rumiany kolor. . Racuchy z jabłkami na kefirze i sodzie – rady:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zjem-cie.pl/racuchy-jablkowe-na-kefirze-i-sodzie/