Czekoladowy deser z tapioki

Magdalena
Desery
07.02.2019 10:04
Czekoladowy deser z tapioki

Składniki: - 1,5 szklanki mleka (zwykłe lub roślinne) - 1 saszetka nawodnionej tapioki KOALA (90 g) - 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią - 75 g czekolady – użyłam cukierniczej 70% Pantagruel - ulubione dodatki: kleks z bitej śmietany, mus owocowy, owoce itd Pomysł na gęsty czekoladowy deser z tapioki okazał się w 100% trafiony i… zagościł na stałe w naszym menu. Z powodzeniem można ją zastąpić świeżymi owocami lub podać deser z tapioki bez dodatków. Wierzch można udekorować kleksem z bitej śmietany, ozdobami i listkami mięty (lub w inny sposób np. podając deser ze świeżymi owocami, latem polecam maliny). Czekoladowy deser z tapioki od razu przekładamy do słoiczków/szklaneczek czy innych naczyń, w którym go podamy. Tej którą ja użyłam w dzisiejszym przepisie – tapioka nawodniona – można używać bez użycia wody np. wysypując na patelnię i tworząc szybkie placki. Deser z tapioki smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gdy czekolada się rozpuście i połączy z mlekiem dodajemy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, mieszamy. Dziś zapraszam Was na pyszny, mocno czekoladowy deser z tapioki. Czekoladowy deser z tapioki

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/czekoladowy-deser-z-tapioki/