Wegańska sałatka „śledziowa” z tofu i buraczkami

Obiad
17.12.2018 16:17
Wegańska sałatka „śledziowa” z tofu i buraczkami

Wegańska sałatka śledziowa z tofu i buraczkami 3 porcje (1 ma ok. 325 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut koszt: ok. 3,70 zł za 1 porcję Składniki: 1.5 kostki tofu (wędzonego lub naturalnego) 380 g ziemniaków (ugotowanych w skórce) 250 g buraków (ugotowanych) 1 łyżka cukru lub syropu klonowego 1 jabłko 1/2 cebuli 3 ogórki kiszone 60 g jogurtu roślinnego sól, pieprz do smaku szczypiorek Wykonanie: Buraki kroimy w kostkę i mieszamy z cukrem i solą. 3 servings (1 has 325 kcal) time of preparation: 10 minutes Ingredients: 1.5 tofu cubes (smoked or natural) 380 g of potatoes (cooked in the skin) 250 g of beets (cooked) 1 tablespoon of sugar or maple syrup 1 apple 1/2 of onion 3 pickled cucumbers 60 g of plantbased yoghurt salt, pepper to taste chives for serving Instructions: Ziemniaki (obrane), tofu, jabłko, cebulę, ogórek kroimy w kostkę i mieszamy razem z przyprawami i jogurtem. Sałatka idealna w okolicach świąt, kiedy chyba każdy z nas kojarzy takie smaki z wigilijnym stołem. Potatoes (peeled), tofu, apple, onion, cucumber cut into cubes and mix together with spices and yoghurt. Vegan salad with tofu and beets This salad is ideal around Christmas time, when each of us love such flavours.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganska-salatka-sledziowa-z-tofu-i-buraczkami/