Kotleciki z łososia - PRZEPIS

Ewelina
07.06.2014 20:59
Kotleciki z łososia - PRZEPIS

Przepis

Składniki na około 12 kotlecików:

około 500 g filetu z łososia

2 jajka

natka pietruszki

1 mała cebulka

1 duży ząbek czosnku

sok z połowy cytryny

sól

suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

około 6 łyżek bułki tartej + do obtoczenia kotlecików

olej rzepakowy do smażenia

Łososia obrałam ze skóry, pokroiłam w miarę drobne kawałki i wrzuciłam do miski. Posoliłam. Natkę, cebulę pokroić i dorzucić do ryby. Czosnek ja przepuściłam przez praskę. Również dodać do miski. Wbić 2 jajka, wrzucić bułkę tartą, suszone pomidory z bazylia i czosnkiem, skropić wszystko sokiem z połowy cytryny i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym do momentu aż nabiorą złotego koloru :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną