Sałatka Ryżowa z Chrupiącą Ciecierzycą

Obiad
24.11.2018 9:49
Sałatka Ryżowa z Chrupiącą Ciecierzycą

Rice Salad with Crunchy Chickpeas Quick dinner recipe: rice salad with chickpeas, avocado and red beans. 2 pservings (1 has 600 kcal) time of preparation: 15 minutes (+15 minutes of baking) Ingredients: 100g of rice 100g of chickpeas (boiled or canned) oil cumin, smoked pepper, chili, salt 2 handfuls of red bean (boiled or canned) chives and parsley juice from 1/4 of lemon 1 teaspoon of maple syrup 1 teaspoon of nutritional yeast 2 tablespoons of oil one avocado bread to be served Instructions: Cook the rice according to the instructions on the packaging. Sałatka Ryżowa z Chrupiącą Ciecierzycą 2 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+15 minut pieczenia) koszt: ok. 3 zł za 1 porcję Składniki: 100g ryżu 100g ciecierzycy (ugotowanej lub konserwowej) olej kminek, papryka wędzona, chili, sól 2 garści czerwonej fasoli (gotowanej lub konserwowej) szczypiorek i natka pietruszki sok z 1/4 cytryny 1 łyżeczka syropu klonowego 1 łyżeczka płatków drożdżowych 2 łyżki oliwy awokado pieczywo do podania Wykonanie: Wykładamy na papier pergaminowy i pieczemy w 220 stopniach ok. 15 minut (lub dłużej, aż będzie chrupiąca). Ryż mieszamy z fasolą, pietruszką, szczypiorkiem, sokiem z cytryny, syropem, drożdżami i oliwą. Szybka propozycja na obiad, czyli sałatka ryżowa z ciecierzycą, awokado i czerwoną fasolą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/salatka-ryzowa-z-chrupiaca-ciecierzyca/