Wytrawne ciastka z boczkiem i serem cheddar

Dorota
Przekąski
16.11.2018 12:40
Wytrawne ciastka z boczkiem i serem cheddar

Liczba porcji: 30 Składniki: 10 plastrów surowego boczku ½ cebuli 120 g startego sera cheddar 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej + 3 łyżki do podsypania stolnicy 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 100 g startego masła ½ szklanki mleka 1 jajko 4 łyżki oleju Przygotowanie: Obiecuję. Ciasteczka na słono z bekonem i serem Nie wiem, jak Wam, ale kiedy ja słyszę boczek, to przechodzą mi dreszcze i mam go ochotę od razu podsmażyć i chrupać albo dodać do kremowej carbonary. A w wykonaniu bardzo prosty – nie musicie się więcej zastanawiać, co przygotować jako dodatek do filmu, do pogaduszek, do spotkań, do meczu, na imprezę czy sylwestra. W tle leży ściereczka z IKEA – a raczej kawałek materiału cięty na metry. Pieczemy 22 minuty w 180°C. Boczkowo-cheddarowe ciastka w obiektywie – jak zrobiłam to zdjęcie Jako, że ciasteczka to idealny dodatek do czerwonego wina, z tyłu postawiłam spory kieliszek do czerwonego wina, kupiony w Nanan. Najważniejsze, żeby nie piec ich za długo, aby zachowały miękkość w środku – najlepsze są tego samego dnia, zaraz po upieczeniu i wystygnięciu. Idealnie łączy w sobie chrupkość z miękkością, delikatność i kremowość ciasta maślanego z intensywnym smakiem dodatków. Wytrawne ciastka z boczkiem i serem cheddar Czas przygotowania: 10 minut + 22 minuty pieczenia Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni bez tłuszczu około 5 minut. W postprodukcji ochłodziłam kolory całości, ale podciągnęłam samą temperaturę ciastek używając w Lightroomie radial filter. Ciastka są dobrze wyeksponowane, dla podwyższenia, ułożyłam jej na kawałku starej deski i nieco pokruszyłam. Wałkujemy na grubość 1,5 cm i obręczą lub foremką wykrawamy ciastka o średnicy 3 cm. Połączenie tego żółtego sera ze słonym i aromatycznym boczkiem, ukryte w pełnoziarnistym cieście to prawdziwy sztos.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/wytrawne-ciastka-z-boczkiem-i-serem-cheddar/