Brukselki pieczone z miodemBrukselki pieczone z miodem

Judyta
Obiad
13.11.2018 8:55
Brukselki pieczone z miodemBrukselki pieczone z miodem

Składniki: 1/2 kg brukselek 1/2 szklanki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1/2 łyżki soli Wykonanie: brukselki myjemy i przekrawamy na pół zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy brukselki do wrzątku na kilka minut wyjmujemy brukselki z wody, układamy na blaszce olej, ocet balsamiczny i miód dokładnie mieszamy zalewamy brukselki powstałym sosem i wstawiamy do piekarnika pieczemy w temperaturze 180st. Brukselki pieczone na słodko, to ciekawy dodatek do dań mięsnych, który zaskakuje swoim niespotykanym smakiem. Nie wiem jak Wy, ale ja brukselki do tej pory jadłam tylko ugotowane i polane bułeczką, albo w zupie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/brukselki-pieczone-z-miodem/