Sernik na zimno, gotowany

Karol
Ciasta
07.11.2018 13:05
Sernik na zimno, gotowany

gotowany wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2,5 litra mleka 3 (2%) 1 litr śmietany 18% 5 jajek 1 cukier wanilinowy 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki rodzynek 1 duże opakowanie herbatników lub biszkoptów na spód 2 galaretki dobieramy smakowo do owoców Świeże lub mrożone owoce do dekoracji W tym czasie miksujemy śmietanę z jajkami i cukrem waniliowym następnie wlewamy na gotujące się mleko zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy aż powstanie twarożek - trwa to ok. 10 minut. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy małymi porcjami twarożek dalej miksując. Dno dużej okrągłej tortownicy wykładamy papierem do pieczenia rozkruszamy herbatniki ok. 10-12 szt. i wysypujemy równomiernie na dnie tortownicy. Sernik na zimno, gotowany z własnoręcznie robionego twarożku. Smak, bez porównania do serników na zimno z serków i galaretek. Na spód wylewamy masę serową, wyrównujemy wierzch i układamy owoce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/sernik-na-zimno-gotowany/