Orzechowa krówka bez pieczenia

Ciasta
18.10.2018 20:01
Orzechowa krówka bez pieczenia

Składniki: - forma ok. 24x24 cm - herbatniki maślane 250 g - orzechy włoskie ok. 200 g - 3 i pół szklanki mleka - 1 łyżka stołowa cukru - 2 budynie waniliowe - 2 galaretki cytrynowe - masło 250g - 1 puszka 400g masy kajmakowej (krówkowej) 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. 2. W 1/2 szklanki mleka rozpuścić 2 budynie. 3 szklanki mleka zagotować z 1 łyżką cukru. Do wystudzonej masy budyniowej dodać pokrojone na kawałki masło i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/10/orzechowa-krowka-bez-pieczenia.html