Pączki ziemniaczane

Pati
Obiad
11.10.2018 13:01
Pączki ziemniaczane

Sprawdźcie sami 😉 Pączki ziemniaczane Składniki: 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) około 80 g mąki ziemniaczanej około 150-180 g mąki pszennej + trochę do obtoczenia 1/4 szklanki mleka 2 łyżki masła 1 jajko pieprz sól Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na duszoną kapustę z mięsem, a dzisiaj mam dla Was genialny dodatek właśnie do tego dania. Smażymy partiami na głębokim tłuszczu aż ładnie zbrązowieją (ja smażyłam je we frytkownicy w 160°C). Pączki ziemniaczane są po prostu idealne do wszelkiego rodzaju sosów, bigosów, czy właśnie dań na bazie kapusty. Następnie dodajemy do nich 2 łyżki masła i mieszamy aż się rozpuści. Następnie z ciasta odrywamy kawałki, które formujemy w kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/do-dan-glownych/paczki-ziemniaczane