MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI

Magdalena
Obiad
20.09.2018 15:55
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI

Ja dostałam świeże filety z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: - 5-6 filetów z mintaja świeżych (bez skóry) - 1 jajko - 3/4 szklanki wody mineralnej gazowane - 1 szklanka mąki pszennej - 100 g płatków migdałowych - sól, pieprz - ok. 3/4 szklanki oleju rzepakowego Wykonanie: Oddzielamy białko od żółtka. Filety z mintaja maczamy w cieście, obsypujemy z obu stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Filety z mintaja maczamy w cieście, obsypujemy z obu stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Ja dostałam świeże filety z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Pyszne, chrupiące ciasto naleśnikowe z płatkami migdałowymi, a w środku soczysta i delikatna ryba. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Wystarczy zanurzyć ją w cieście naleśnikowym, obsypać płatkami migdałowymi i usmażyć na głębokim oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/09/mintaj-w-ciescie-z-migdalami.html