Jabłkowe mini pączki (z cynamonem)

Magdalena
Desery
19.09.2018 19:10
Jabłkowe mini pączki (z cynamonem)

Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: (na duży talerz mini pączków) 1 jabłko średniej wielkości dwie duże szczypty cynamonu 180 g jogurtu naturalnego (nie może być zbyt rzadki) 200 g mąki pszennej – u mnie wrocławska od PZZ Białystok 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie 1-2 łyżki drobnego cukru (u mnie bez – mi wystarcza słodycz jabłka i cukier puder) 2 jajka olej do smażenia cukier puder do oprószenia pączków Przygotowanie: Do miski przekładamy cały jogurt naturalny, wbijamy dwa jajka. Ja dziś przygotowywałam takie mini pączki w dwóch wersjach – w jabłkowej z cynamonem i cytrynowej. Małą łyżeczką nabieramy porcje ciasta i wkładamy do oleju (w razie potrzeby można pomóc sobie dłuższą łyżeczką, mi zawsze ciasto ładnie odchodzi od łyżeczki). Sprawdzą się idealnie na przyjęciach, spotkaniach z przyjaciółmi lub po prostu gdy najdzie Was ochota na coś dobrego. Jeśli będziecie je wkładać partiami lub macie duży rondel powinny się same obracać, w przeciwnym przypadku trzepa im pomóc łyżeczką. Łyżeczkę co jakiś czas można zanurzyć w zimnym oleju, aby ciasto się do niej nie przyklejało. Dziś przychodzę do Was z pysznym deserem, w którym królują bardziej jesienne smaki jabłek i cynamonu. Dodajemy starte na drobnych oczkach jabłko (taki ala mus) i cynamon (opcjonalnie można dodać cukier). Pączki smażymy z obu stron na złoto. Jabłkowe mini pączki są proste i naprawdę szybkie w przygotowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/jablkowe-mini-paczki-z-cynamonem/