Rogaliki twarogowe (migdałowe)

Rogaliki twarogowe (migdałowe)

Składniki na 12 sztuk: 250g twarogu półtłustego, 1 jajko (+opcjonalnie 1 żółtko do posmarowania rogalików, można bez), 160g mąki pszennej pełnoziarnistej, 20g roztopionego oleju kokosowego lub zwykłego masła, 1 łyżka aromatu migdałowego, słodzidło wg uznania (u mnie 10g cukru trzcinowego), 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Rogaliki wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, opcjonalnie posmarować rozbełtanym żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Mają trochę za dużo węglowodanów, ale jeśli wliczyć je w dzienne zapotrzebowanie, to można śmiało korzystać z tego prostego przepisu. Mam dla Was kolejny przepis na pyszne rogaliki, które z pewnością umilą Wasz poranek. Twaróg rozetrzeć z jajkiem, cukrem, aromatem migdałowym i sodą, dodać olej kokosowy lub masło i mąkę i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Pierwszą część rozwałkować na placek, w razie potrzeby podsypać mąką. Rogaliki te są mięciutkie w środku i mają bardzo smaczną i chrupiącą skórkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/wypieki/rogaliki-twarogowe-migdalowe/