Fasolowe brownie do kawy bez cukru, glutenu i mąki

Anna
Fit
07.09.2018 15:45
Fasolowe brownie do kawy bez cukru, glutenu i mąki

Ilość to: 20 kawałków Wartość odżywcza i wymienniki 1 kawałka: WW = 0.83, WBT = 0.99, kcal = 124, węglowodany z błonnikiem = 10.92g, błonnik = 2.62g, białko = 4.72g, tłuszcz = 8.98g, suma wymienników (WM) = 1.81g, w tym procent WBT = 55 składniki 1 puszka odsączonej czarnej fasolki (240g) ¼ kostki masła w temperaturze pokrojonej (50g) ½ szklanki ksylitolu (100g) 4 jaja (200g) 1 szklanka migdałów (150g) Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: – osób z nadwagą i otyłością – chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 – osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi – zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej – chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy – kobiet w ciąży i karmiącymi piersią – osób aktywnych fizycznie – dzieci oraz dorosłych ½ szklanki gorzkiego kakao (40g) 3 łyżki orzechów laskowych (50g) 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie bez glutenu) szczypta soli wykonanie Fasolę dobrze odsącz, zmiksuj na puree. Jeżeli szukasz więcej przepisów na zdrowe słodkości bez cukru to znajdziesz je w mojej drukowanej książce Na pół słodko. znajdziesz przepis na brownie z batata, TUTAJ (LINK) jest propozycja przepisu na brownie z płatków owsianych. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englisz Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Anna Englisz Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Pozostałe przepisy na brownie są zebrane w jednym miejscu na blogu TUTAJ (link) Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. Brownie do kawy bez cukru, mąki i glutenu to idealne ciasto dla osób, które nie mogą spożywać cukru. Na blogu udowadniam, że można jeść słodkości w zdrowszej odsłonie i że jest to wykonalne. 4. Jeżeli unikasz masła w swojej diecie, możesz je zastąpić olejem kokosowym w tej samej ilości. Takie składniki kupisz w osiedlowym sklepie, dużym markecie i w sklepie internetowym. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. 3. Migdały mogą być w skórce lub bez, opcjonalnie może być mąka migdałowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/wygraj-z-cukrem-i-przepis-na-brownie-do-kawy-bez-cukru-i-glutenu/