Kabaczek duszony z boczkiem, kiełbasą i majerankiem

Obiad
06.09.2018 20:02
Kabaczek duszony z boczkiem, kiełbasą i majerankiem

Składniki:3 średniej wielkości kabaczki 250 g surowego wędzonego boczku 500 g kiełbasy (np. śląska) 2 cebule 1 mały koncentrat pomidorowy 5 łyżek słodkiej papryki 3 łyżki posiekanego świeżego majeranku (lub suszonego) sól, pieprz cayenne lub ostra papryka do smaku (potrawa powinna być dość ostra) 3 łyżki oleju Gdy bakłażan zacznie mięknąć dodajemy wszystkie przyprawy (sól, pieprz/paprykę ostrą, paprykę słodką i majeranek) oraz koncentrat pomidorowy. Sposób przygotowania: Kabaczki płuczemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyciągamy za pomocą łyżki miąższ razem z pestkami. Do garnka wrzucamy bakłażana, zalewamy 400 ml wody i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/09/kabaczek-duszony-z-boczkiem-kiebasa-i.html