Solony koperek na zimę

Agata
Przetwory
02.09.2018 11:07
Solony koperek na zimę

Następnie drobno siekamy koperek raz przy razie, starając się nie siekać go wielokrotnie, ponieważ w ten sposób cały aromat zostanie na desce. Jest to bardzo fajna alternatywa dla mrożonego koperku ( mrozimy zioła na zimę - porady ), jeśli nie mamy zbyt dużo miejsca w zamrażarce. Sól wyciąga także z konserwowanych nią produktów wodę, dzięki niczemu drobnoustroje nie mają się w czym rozwijać. Dziś podrzucam Wam przepis na solony koperek na zimę. Posiekany koperek układamy warstwami w suchym i wyparzonym słoiczku, każdą warstwę lekko ugniatamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/07/solony-koperek-na-zime.html