Placuszki z cukinii

Judyta
Obiad
28.08.2018 13:20
Placuszki z cukinii

Możesz je zjeść z cukrem i śmietaną na słodko, albo z twarożkiem ze szczypiorkiem na słono i tak chyba lubię najbardziej. Rozgrzewamy na patelni olej Łyżką nakładamy ciasto na patelnię tworząc niewielkie placuszki i smażymy z dwóch stron aż się zrumienią Placuszki z cukinii to fajny pomysł na prosty wakacyjny obiad, gdy nie masz pomysłu, warunków i ochoty na tworzenie wyszukanych dań. Jedno z moich ulubionych warzyw, które uwielbiam przyrządzać na tysiąc sposobów, ale dzisiaj zrobiłam szybkie i łatwe placuszki, które łatwo przyrządzić w urlopowych warunkach. Jajko Duża cebula Sól, pieprz Olej do zmażenia Przygotowanie: Cukinie myjemy i ścieramy na tartce o dość grubych oczkach (można też zetrzeć drobno, ale wtedy potrzeba trochę więcej mąki) Cebulę obieramy, drobno kroimy i wrzucamy do cukinii Dodajemy jajko, mąkę tak by ciasto było dość gęste (niekoniecznie całą szklankę), przyprawy – mieszamy aż powstanie jednolita masa Na bazarku aż oczy się śmieją i chciałoby się kupić wszystko naraz!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/placuszki-z-cukinii/