Meksykańskie kotlety schabowe

Obiad
17.08.2018 18:27
Meksykańskie kotlety schabowe

Składniki:800 g schabu środkowego 1 szklanka mleka Panierka: 2 szklanki bułki tartej 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz olej do smażenia Kotlety oprószamy solą i pieprzem, zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę (lub na noc).Jajko roztrzepujemy z mlekiem, w którym moczyło się mięso. Kotlety obtaczamy w mące, następnie w jajku z mlekiem a na koniec w przyprawionej bułce tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/08/meksykanskie-kotlety-schabowe.html