Twarożek z nerkowców

Małgorzata
Śniadania
09.08.2018 22:48
Twarożek z nerkowców

Składniki: na 10 porcji - 100 g nerkowców - 3 łyżki soku z cytryny - dowolne dodatki – u mnie rzodkiewka i szczypiorek - opcjonalnie: świeżo mielony pieprz, szczypta soli Wykonanie: - Orzechy namoczyć przez parę godzin – ja moczę przez noc w lodówce. Twarożek z nerkowców Co prawda dzisiaj mamy Międzynarodowy Dzień Sernika, ale zamiast przepisu na sernik mam dla Was przepis na bezserowy twarożek z nerkowców. Twarożek z nerkowców to fajna opcja dla osób uczulonych na białka mleka albo niespożywających mleka z innych powodów. Zmiksować z dodatkiem soku z cytryny i 4-5 łyżkami wody z moczenia. Namoczone i zmiksowane z sokiem z cytryny orzechy nerkowca idealnie naśladują ser twarogowy. A także dla osób, które mają wysokie zapotrzebowanie energetyczne, bo jest on bardziej kaloryczny od prawdziwego twarogu czy osób, które chcą zdrowo przytyć (są i tacy ?)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/twarozek-z-nerkowcow/
Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

Małgorzata Rusek - dietetyk z pasją

Małgorzata

instagram

facebook