Quesadillas ze szpinakiem i serem feta

Picante-
Obiad
08.08.2018 9:45
Quesadillas ze szpinakiem i serem feta

Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - około 1/2 szklanki gorącej wody - 2 szczypty soli - 1 łyżka oliwy - 400 g szpinaku - 100 g sera feta - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy - pieprz - opcjonalnie: jogurt naturalny + ząbki czosnku + sezam Wykonanie: Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy sól i oliwę, w środku robimy wgłębienie, a następnie stopniowo wlewamy gorącą wodę. Podsmażamy około 3 minuty, zdejmujemy z patelni, kroimy na trójkąty i podajemy z ulubionym sosem (np. jogurtem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i uprażonym sezamem). W sam raz na dość lekki, wakacyjny obiad czy pomysł na przekąskę na ogrodową imprezę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i na niej jeszcze raz podsmażamy placki (tym razem już nadziane). Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy do niej szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/08/quesadillas-ze-szpinakiem-i-serem-feta.html