Pancakes owsiane z bananami

Mikołaj
Ciasta
01.08.2018 12:55
Pancakes owsiane z bananami

Składniki: (na 10-12 porcji) 120g płatków owsianych BIO firmy Polskie Młyny 3 jajka 160g jogurtu naturalnego 1 banan niewielka ilość soku z cytryny szczypta cynamonu ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cukru olej do smażenia naleśników miód/syrop klonowy, banany do podania Wszystkie składniki z wyjątkiem sody oczyszczonej umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem ręcznym, aż masa zrobi się rzadka. Następnie rozgrzewamy patelnię, wlewamy niewielką ilość oleju i wylewamy ciasto w takiej ilości, aby powstały nie za duże naleśniki, ponieważ będzie nam się je źle przewracać na drugą stronę. Są bardzo syte, dzięki dużej ilości płatków owsianych i jajek, Mi starczają w zupełności 4 naleśniki, więc jeżeli robicie porcję dla dwóch osób, polecam zrobić z ⅔ porcji. Jeżeli placki będą upieczone od spodu i będą miały złoty kolor, odwracamy na drugą stronę i czekamy, aż się zezłocą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/pancakes-owsiane-z-bananami-2/