Grillowana marynowana cukinia

Przekąski
27.07.2018 12:17
Grillowana marynowana cukinia

Składniki: 4-5 małe cukinie 4 ząbki czosnku 4 łyżki ulubionej mieszanki ziół (prowansalskich, dalmatyńskich lub śródziemnomorskich) 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1/4 szklanki octu winnego sól, pieprz ziołowy listki świeżego oregano i tymianku Cukinię kroimy w plastry o grubości około 1 cm a następnie grillujemy z obydwu stron na złoty kolor. Cukinia gotowa jest po 2-3 dniach, jeśli chcemy przetrzymać ją przez parę miesięcy należy słoiczki zawekować ( słoiki wkładamy do garnka, zalewamy wodą do 3/4 ich wysokości i gotujemy 10 minut od momentu wrzenia wody).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/07/grillowana-marynowana-cukinia.html