Torcik zaręczynowy

Beata
Ciasta
24.07.2018 0:19
Torcik zaręczynowy

Ciasto 250 g margaryny 9 jajek 200 g cukru kryształu 200 g maki pszennej 200 g gorzkiej czekolady 200 g suszonej żurawiny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (na parze). Podzielić ciasto na trzy równe części i z każdej części upiec placek na blaszce o wymiarach 23x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Krem 500 g masła 3 jajka 100 g czekolady mlecznej 150 g cukru kryształu 2 łyżki rumu Polewa 130 g margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżka żelatyny Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać po jednym żółtku stale ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z ciastem. Białka ubić na sztywno i delikatnie szpatułką połączyć z ciastem. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Jajka z cukrem ubić na parze. Wszystko zagotować i zdjąć z palnika i wymieszać z żelatyną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/07/torcik-zareczynowy.html