JAGODOWA KOSTKA

Beata
Ciasta
20.07.2018 10:14
JAGODOWA KOSTKA

Na dole biszkopt z czterech jajek, następnie dżem z owoców leśnych, masa z serków mascarpone i śmietanki 30% i w tym borówki, potem ciasta petitki, kolejna porcja masy, ciastka i wierzch to cienka warstewka masy i borówki. Ciasto pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23 x 33 cm Składniki na biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Przełożenie ciasta: biszkopt - smarujemy dżemem - masa z borówkami - ciasta petitki - masa z borówkami - ciasta petitki - cienka warstwa masy bez borówek - dekorujemy borówkami Kupiłam ostatnio troszkę borówek żeby zamrozić, trochę zostało i tak na szybko z tego co miałam w domu zrobiliśmy to ciacho. Dodatkowo: borówka amerykańska (około 700 g) ciastka petitki borówka amerykańska słoiczek dżemu z owoców leśnych 1. Na osłodę i poprawę humoru mam dziś przepis na to pyszne ciasto, które powstało tak naprawdę pod wpływem chwili. Do reszty masy dajemy umyte, osuszone borówki i mieszamy (trochę borówek zostawiamy na wierzch). Składniki masa: 500 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Odbieramy troszkę masy bez borówek do wysmarowania wierzchu ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/07/jagodowa-kostka.html