Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Ewa
Makarony
09.07.2018 8:36
Piersi z kurczaka z mascarpone i pieczarkami

Zapraszam też do zapoznania się z przepisem na kurczaka z pieczarkami w sosie z białego wina (przepis tutaj -> KLIK) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 500 g małych pieczarek 2 op. mascarpone (500g) 2 małe cebule 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz słodka papryka w proszku 400 g makaronu olej, masło Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki. Tym razem postanowiłam przygotować nieco wzbogaconą wersję – z dodatkiem piersi kurczaka oraz mascarpone, które zastąpiło śmietankę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju oraz łyżkę masła i obsmażamy piersi z obu stron. W tym czasie cebulę kroimy w piórka, a umyte pieczarki na plasterki. Gdy pieczarki nieco się obsmażą i zmniejszą swoją objętość, dodajemy na patelnie serek mascarpone. Dokładnie mieszamy wszystko razem i dusimy około 15-20 minut pod przykryciem na średniej mocy palnika. Na koniec dodajemy obsmażone mięso kurczaka i posiekaną natkę pietruszki. Ładnie przyrumienione mięso przekładamy do miski, a na patelnię wrzucamy cebulę i chwilę smażymy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/07/09/piersi-z-kurczaka-z-mascarpone-i-pieczarkami/