Wegańskie mini wrapy bez glutenu + darmowy E-BOOK z 39 przepisami dla alergików i wegan

Fit
06.07.2018 12:59
Wegańskie mini wrapy bez glutenu + darmowy E-BOOK z 39 przepisami dla alergików i wegan

Mam nadzieję, że razem stworzymy jeszcze nie jedno dzieło 😉 Magda z Apetycznie-klasycznie Ola z ChilliJemy Małgosia z Dobre Zielsko Julita z Fitkot Jaga i Ola z Kolizje smaków Asia z Kuchnia w czekoladzie Karolina z Nicpoń w kuchni Matylda z Smak na wspak [mailerlite_form form_id=2] Z jego pomocą z łatwością zaplanujesz menu na cały tydzień lub będzie pod ręką i poratuje inspiracją, gdy okaże się, że właśnie teraz potrzebujesz dla kogoś przygotować coś wegańskiego 😉 w okresie wakacyjnym jest to też opcja na zbilansowaną, fit dietę 😉 W środku jest aż 39 przepisów! Sylwia z https://13design.info/ – kobieta, która chyba nie śpi 😀 bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć to, jak ona to ogarnia 😀 po raz drugi złożyła nam to wszystko pięknie w całość 🙂 a mi kilka razy pomogła również prywatnie – jeśli masz jakiś problem ze stroną, chcesz ją założyć, coś zmienić lub potrzebujesz logo (i inne grafiki) to Sylwia jest najlepszą specjalistką w swojej dziedzinie. Mam nadzieję, że teraz odpoczywa 😉 Pomysłodawczyni i koordynatorka – Magda z http://czekoladowymuffinek.blogspot.com/ – tak dobrze Ci to wychodzi, że nadal polecam się na przyszłość z przepisami 😀 to fajna akcja jest 😉 Po raz kolejny wspólnie z innymi blogerkami w Twoje ręce przekazujemy absolutnie darmowy e-book z przepisami. BEZGLUTENOWE Składniki: 400 g mąki owsianej 235 ml wrzątku 3 czubate łyżki siemienia lnianego 85 g oleju (tj. około 10 łyżek) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich (można użyć innej mieszanki, jedno ulubione zioło lub pominąć) 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru pudru 1 płaska łyżeczka pieprzu Ogrom inspiracji na wszystkie pory dnia, każdy znajdzie coś dla siebie 🙂 Aby pobrać e-book i skorzystać z przepisów nie musisz być weganką (weganinem) Na koniec, ale najważniejsze 😉 po raz kolejny e-book udało się wypuścić w świat dzięki niezastąpionym osobom! Gotowe krążki (czy co tam wykrawasz) smaż na rozgrzanej, suchej patelni z powłoką nieprzywierającą (np. teflonowej) z obu stron lekko rumieniąc. Ale bardzo chętnie i takie dania przygotowuję w swojej kuchni, dlatego z przyjemnością wzięłam udział po raz kolejny we współtworzeniu e-booka. , bo w dużej niekoniecznie zachowywały swój kształt 😉 a takie mini, na zasadzie a’la chlebków smażą się doskonale. Ciasto wałkuj pomiędzy dwoma płatami folii spożywczej (inaczej możesz mieć z nim problem, przez tę kruchość właśnie) na placek o grubości około 2 mm. 😉 Tak czy inaczej – uważam, że tak bogaty w przepisy e-book to genialna sprawa! Nie trzeba być na takiej diecie, by zjeść ze smakiem coś nowego, zupełnie odmiennego od kuchni tradycyjnej, a na dodatek zdrowego. Może kiedyś spróbuję takiej diety na czas dłuższy niż 3 tygodnie (bo tyle najdłużej nie jadłam z przypadku). Ale dodatki są kwestią gustu (sprawdzi się też hummus, wszelkie inne pasty, np. pasta z suszonych pomidorów i słonecznika czy dowolne inne warzywa, sałaty). – jest w czym wybierać, a i są to w większości proste, przystępne dania i desery 🙂 Kto stoi za tym projektem? Wymieszaj łyżką na tyle, ile jesteś w stanie – dzięki temu temperatura całości się obniży. Równie dobrze możesz takie placuszki zrobić w wersji słodkiej (pomiń zioła, pieprz i sól zmniejsz do jednej szczypty) i podać, np. z dżemem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2018/07/wrapy-weganskie-bezglutenowe/