Kremówka na krakersach

Nawoja
Ciasta
04.07.2018 20:49
Kremówka na krakersach

Masa przygotowana w ten sposób jest puszysta i się nie warzy :) Masa śmietankowa - 250 g mocno schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36% - 3-4 łyżki cukru pudru (w zależności jak słodkie desery lubicie) Wszystkie składniki (tak, wszystkie na raz) umieszczamy w wysokie misie i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na gęsty krem. Kremówka na krakersach (składniki na formę 28x18cm) Masa budyniowa - 100 g masła w temperaturze pokojowej - 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) - 250 ml mleka - 3 łyżki cukru - 1 foliowy woreczek spożywczy 200 ml mleka zagotować z cukrem. Składanie ciasta: krakersy --> cała masa budyniowa --> krakersy --> cały dżem rokitnikowy --> 2/3 masy śmietankowej --> krakersy --> pozostała masa śmietankowa -- prażone migdały --> kruszone beziki Ciasto należy chłodzić min. 12h przed podaniem. Dodatki - 1 paczka krakersów (paczka o wadze 175g) - 200 g dżemu z rokitnika - ok. 50 g uprażonych płatków migdałowych - kilka białych bezików Odstawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (budyń nie może być zimny, np. wyjęty z lodówki). Budyń zostawiam na blacie kuchennym do osiągnięcia temperatury pokojowej. Gorący budyń natychmiast przykryć foliowym woreczkiem spożywczym (aby nie zrobił się kożuch). Wlać do gorącego mleka, całość zagotować na wolnym ogniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2018/07/kremowka-na-krakersach.html