Domowa Pavlova czyli beza z bitą śmietaną

Desery
04.07.2018 5:26
Domowa Pavlova  czyli beza z bitą śmietaną

Składniki na bezę wg Billa Grangera białka z 3 dużych jaj 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu z białego wina 100 g białej posiekanej czekolady Dodatki 250 ml śmietany kremówki świeże owoce wg uznania - idealne będą truskawki, jeżyny, borówki lub poziomki Takie urządzenie można bez problemu kupić w internecie np. na stronie revolution.pl lub w sklepach z wyposażeniem kuchennym. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Jeżeli w syfonie zostanie trochę śmietany można schować go do lodówki i wykorzystać przy następnej okazji, czyli np. do dekoracji lodów lub kawy. Obsługa syfonu jest bardzo prosta - wystarczy wlać śmietanę, zamocować specjalny nabój, wstrząsnąć i można już działać, czyli dekorować bezowe torciki do woli. Gdy bezowe blaty są już chłodne można zacząć dekorować je bitą śmietaną i świeżymi owocami. W dużej misce ubić białka na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając białka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2018/06/domowa-pavlova-czyli-jak-wykorzystac.html