Kurczak z ananasem i pomidorkami wg Pascala Brodnickiego

Ewa
Obiad
26.06.2018 12:28
Kurczak z ananasem i pomidorkami wg Pascala Brodnickiego

3-4 pojedyncze piersi kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 75 ml wody kilkanaście pomidorków koktajlowych 2 cebule 1/2 świeżego ananasa szczypta kurkumy 2-3 łyżki posiekanej kolendry 3 gałązki tymianku sól, pieprz szczypta ostrej papryki ryż Cebule kroimy w drobną kostkę. Ananasa obieramy, kroimy w średniej wielkości kostkę (pamiętajmy, że twardy środek nadaje się tylko do wyrzucenia). Następnie dodajemy kurkumę, sporą szczyptę ostrej papryki oraz 3 gałązki tymianku. Gotujemy na średnim ogniu przez około 30-45 minut (lub do momentu gdy sos się zredukuje). Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w kostkę. Udostępnij Zapisz Bardzo lubię to danie i przynajmniej raz/dwa razy w roku do niego wracam. Do kurczaka dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy jeszcze kilka minut. W międzyczasie dodajemy kawałki ananasa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/06/26/kurczak-z-ananasem-i-pomidorkami-wg-pascala/