Czebureki z mięsem

Julianna
Przekąski
20.06.2018 14:38
Czebureki z mięsem

ciasto:2 szklanki mąki150ml wody1 małe jajko1 łyżka masła/oleju0,5 łyżeczki solifarsz:300g mięsa mielonego z łopatki lub karczku1 cebula3 łyżki jogurtu naturalnego (można też dodać kefir albo wodę)ząbek czosnkusól i pieprz do smaku1 łyżeczka majeranku2 łyżki posiekanej natki pietruszkiolej do smażeniaCiasto: wodę posolić, zagotować z masłem, wsypać pół szklanki mąki i wymieszać, żeby nie było grudek. W szerokim garnku lub na patelni rozgrzać olej (2-3cm), wkładać czebureki, smażyć z obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Na połowę koła wyłożyć nadzienie płaską warstwą, przykryć drugą połową ciasta, dokładnie zlepić brzegi dociskając widelcem. Każdą kulkę rozwałkować na kształt koła o grubości ok. 1-2mm. Farsz: cebulę bardzo drobno pokroić lub zetrzeć na grubej tarce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2018/06/czebureki-z-miesem.html